Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت امانی (رئیس سابق مؤسسه صبا وابسته به فرهنگستان هنر) در خردادماه سال جاری توسط محمدعلی معلم دامغانی (رئیس فرهنگستان هنر) اخراج شد. امانی از سوی رئیس فرهنگستان متهم به همکاری با شرکت پارس آرین شده است.

در این رابطه، امانی به خبرنگار ایلنا گفت: آقای معلم، نامه‌ای را مورخ 28 مرداد به صورت شخصی برای من فرستادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان عقیده داشتند که بنده با بانک پاسارگاد همکاری داشته‌ام، و به همین خاطر مرا اخراج کردند. اما حق و حقوق‌ من، و کارهایی که انجام داده بودیم، را پرداخت نکردند. درواقع فرهنگستان، یک سری مراسم گرفت، و در این مراسم‌، از کارهایی که سفارش داده بودیم استفاده کردند ولی هزینه‌ی آن را پرداخت نکردند.

وی ادامه داد: من به ایشان نامه‌ زدم و نوشتم از شما خواهشی دارم؛ شما که ادعای این را دارید که از هنر و هنرمند دفاع می‌کنید، شما اگر بنده را اخراج کردید حتماً این اختیار را داشته‌اید که اخراج کرده‌اید، درخواست من از شما این است که حق و حقوق مردم را ادا کنید.

رئیس سابق صبا، افزود: ایشان در جواب، نامه‌ی توهین‌آمیزی به من نوشتند که «شما ننگ عالم هنر و خدمتید، و لیاقت اینکه در فرهنگستان باشید را ندارید، و کارهایی هم که انجام دادید، خدمت نبوده، یا دوستان‌تان به کوهنوردی بروید، شاید آدم شدید». بعد هم من در جواب نامه‌ای که ایشان نوشته بودند، نامه‌ای نوشتم و در آن ذکر کردم که خود شما هفت سال با شرکت پارس آریان قرارداد داشتید. اگر خوب یا بد، و اگر حق یا ناحق بوده به کسی چه مربوط است؟ خودتان مسئولید.

وی متذکر شد: حقوقِ مؤسسه صبا، از عایدی‌ای بوده که توسط شرکت پارس آرین به فرهنگستان پرداخت می‌شد. درواقع حقوق پرسنل صبا، بیمه‌ کارمندان و پاداش آن‌ها، بخش عمده‌‌اش، یعنی 95 درصد آن از هزینه‌ای بوده که شرکت پارس آرین پرداخت می‌کرده. این درحالی است که وقتی مفاد قرارداد را نگاه می‌‌کنید، فقط اجاره‌ی صبا برعهده‌ی شرکت پارس آرین بوده. حالا بنده نه قراردادی با این شرکت نوشته‌ام، و نه قراردادی امضا کرده‌ام. ما فقط با آن‌ها مذاکره کردیم.

امانی گفت: حرف آقای معلم به ما این بود که باید 1 میلیارد از شرکت پارس آریان بابت اجاره صبا بگیریم. این درحالی بود که اجاره بها، قبلاً 300 میلیون بود. آن‌ها حتی با افزایش 350 میلیون هم موافق نبودند چه رسد به 1 میلیارد. پارس آرین هم گفت که ما الان شرایط مساعدی نداریم، و نمی‌توانیم این مبلغ را پرداخت کنیم.

وی به قراداد غیراصولیِ مابین صبا و پارس آرین اشاره کرد و گفت: فرهنگستان قراردادهایی که بسته، حق بیمه‌اش را پرداخت نکرده است. مؤسسه‌ی صبا یک مؤسسه‌ی خصوصی وابسته به فرهنگستان هنر است. باید مالیات قراردادش را پرداخت می‌کرده که نکرده. درعوض بانک پاسارگاد بخشی از آن را پرداخت کرده است. مؤسسه صبا نتوانسته قرارداد درستی را با آن‌ها ببندد. یعنی اصلاً در این قرارداد ذکر نشده که مالیات یا بیمه برعهده‌ی کیست، و این ضعف قرارداد از طرف فرهنگستان بوده.

حالا که این اتفاق‌ها افتاده شرکت پارس آرین، متوجه شده که این قرارداد مشمول بیمه بوده. حالا دیگر نه بانک پاسارگاد و نه شرکت پارس آرین زیر بارِ این بیمه نمی‌روند، خودِ مؤسسه صبا هم واقعاً توان پرداخت این بیمه را ندارد. این موضوع اصلی اختلاف بود. حالا دیگر اینکه چه موضوعاتی پشت پرده بوده و چه اتفاقاتی افتاده که کار به اینجا کشیده، چون چند ماهی است که در فرهنگستان حضور نداشتم بی‌اطلاعم.

حجت امانی به سابقه‌‌اش در فرهنگستان هنر اشاره کرد و گفت: من از سال 1384 در زمان ریاست میرحسین موسوی با فرهنگستان همکاری داشتم. بعد از آمدن آقای معلم، جسته‌گریخته ایشان یکبار به دلیل نپذیرفتن مسئولیت صبا من را اخراج کرد و مجدداً دعوت به کار کرد. الان هم بدون اینکه دلیلش را ثابت کنند، حقوق بعضی از پرسنل فرهنگسرا را قطع کرده‌اند. در خرداد ماه 96 بود که مجدداً اخراج شدم.

آقای معلم ادعا می‌کنند که من با بانک پاسارگاد همکاری کرده‌ام. نه تنها من، بلکه با حراست آنجا هم همین برخورد را کرده و با خیلی‌های دیگر هم همین‌طور.

امانی درباره‌ی وضعیت نامساعد 1500 تابلویی که در فرهنگستان است، گفت: حرف من این است که به جای اینکه فریاد بزنید، به دادِ گنجینه‌تان برسید. شما که آنقدر روی 500 اثری که به قول خودتان نمی‌دانید مال کیست این قدر حساسیت نشان می‌دهید. در عوض شما 1500 اثر دارید که می‌دانید مال کیست. چرا به دادِ این 1500 اثر نمی‌رسید؟ حرف من همین است. بعد هم شما دلیل بیاورید که آقا شما به خاطر این قرارداد اخراجید. ایشان تمام کسانی که در این قرارداد دخیل بوده‌اند را سر کار حفظ کرده. در این میان فقط من بودم که اخراج شدم. این حتماً یک دلیلی داشته.

×××

در زیر جوابِ نامه‌ی حجت امانی را بر نامه‌ی رئیس فرهنگستان هنر می‌خوانید:

هوالقادر

جوابیه نامه شماره1292/د

مورخه 28/5/96

جناب آقای محمدعلی معلم دامغانی

ریاست فرهنگستان هنر

نامه پر مهر شما را دریافت کردم و انتظار هم می‌رفت که چگونه است لذا در جواب نکاتی را دوستانه با استحضار می‌رساند:

ما ز رسوایی بلند آوازه‌ایم اما ساعتی میزان آن و ساعتی موزون این، نیستم. فرموده‌اید ننگ عالم هنرم اما ننگ عالم هنر همواره بر دامان کسی است که هنرش را به نرخ روز می‌فروشد و عرضه می‌دارد. در ارتباط با شرکت وابسته به بانک پاسارگارد هم خدمت شما عرض کنم بنده نه در گذشته و نه در حال ارتباطی با این مجموعه نداشته‌ام و بهترین گواه این است که: تعدادی از موزه‌های مهم دنیا از کارهای من در مجموعه شان دارند در حالی که اثری از این حقیر در این مجموعه دیده نمی‌شود. و هیچ گونه قراردادی چه بحق و چه ناحق بوده باشند هم به امضای این حقیر نرسیده است. این شرکت مدت 7 سال با اجازه و در برخی موارد حضور حضرتعالی در شرکت مذکور و امضای مدیران اسبق این مجموعه و اعضای هیئت مدیره‌ی منتخب شما در فرهنگستان حضور موجه داشته‌اند و درآمدِ حاصله از آن را صرف حقوق و مزایای کارمندان مجموعه کرده‌اید که حلال و حرامش با شما و کسانی که پای قرار دادها را امضا کرده‌اند. بنابراین به جای تهدید، ارعاب و فرافکنی به فکر ارائه پاسخی محکمه‌پسند در برابر مردم باشید.

جناب معلم عزیز، مجموعه‌ای که به فرمایش شما از قضای آسمان در حبس فرهنگستان و مجموعه‌ای ملی و میهنی است هرچه هست و نیست تنها از این جنبه برای بنده قابل توجه بوده است که حداقل درست نگهداری و ارائه می‌شده‌اند. آیا می‌دانید مجموعه ملی و میهنی و گنجینه فرهنگستان هنر که سه برابر تعداد این مجموعه است چگونه نگهداری می‌شوند؟ آیا گزارش کارشناسان مبنی بر خطر جدی برای گنجینه فرهنگستان را مطالعه فرموده‌اید؟ آیا مردم کشورمان و هنرمندان می‌دانند این آثار چگونه نگهداری و چگونه مرمت شده‌اند؟ از مردم بابت از بین رفتن اثر هنری گنجینه به خاطر بی‌احتیاطی در این مجموعه عذرخواهی کرده‌اید؟ بله، این امانت سنگین ملی در اختیار شما بوده است که بعد از سال‌ها بی‌احتیاطی و تلمباری تنها خدمتی که در شرف انجامش بودیم ارائه و بررسی راهکارهای علمی حفظ و نگهداری از این مجموعه ارزشمند وتاریخ هنر معاصر کشور عزیزمان بود. خواهر و برادر بنده مانند صدها جوان ایرانی تحصیلات عالیه هنر با رتبه عالی دارند اما هیچگاه از هیچ طریقی به کار گرفته نشده‌اند اما در دوره شما همکار مشاور املاک مدیر بخش مهمی از فرهنگستان هنر و ناظر قراردادهای هنری بود البته که این بخش کوچکی از خدمت حضرتعالی به اهالی فرهنگ و هنر است و صد البته ما لیاقت همکاری با فرهنگستان هنر رانداریم! چه کسی در دادگاه مردم محکوم است؟ به راستی که تاریخ و مردمان بهترین قضاوت‌ها را خواهند کرد نه فقط با چهار پنج مصاحبه بلکه با قلب روشن‌شان.

نفرمایید که به بنده ارتباطی ندارد چراکه نه تنها من به عنوان یک ایرانی و شاید یک هنرمند کوچک ایرانی بلکه همگان حداقل این حق را دارند که بدانند. بیش از پانزده سال است که در روستاهای دور و نزدیک و دانشگاه‌های هنر کشورم مشغول آموزش هنر بوده و در عین حال با هزینه‌های شخصی در بیش از 70 نمایشگاه سراسر دنیا حضور داشته‌ام و در برخی از فستیوال‌های هنری جهان تنها ایرانی شرکت کننده بودم که با افتخار پرچم ایران را برافراشته کرده‌ام. بله استاد عزیز شما پشت میز نشسته بودید که ما کوهنوردی‌هایمان را کردیم اما آدم نشدیم دست خودمان نبود زبان تملق بلد نبودیم.

حجت امانی

مدیر پیشین مؤسسه فرهنگی و هنری صبا

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!

آفتاب‌‌نیوز :

۲۰ سال پس از تصویب واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، بلاخره این دو نهاد ورزشی رسماً با حضور وزرای ورزش و اقتصاد به هلدینگ خلیج فارس و یک کنسرسیوم بانکی واگذار شدند.

بازیان سرپرست سازمان خصوصی‌سازی،  این واگذاری را «وزیدن هوای تازه در مدیریت این دو باشگاه» توصیف کرد. خبرگزاری دولتی ایرنا نیز این واگذاری را به عنوان «عاقبت به خیر» شدن استقلال و پرسپولیس تفسیر نمود. در مراسم واگذاری، روسای سازمان خصوصی‌سازی و مدیران این دو باشگاه همدیگر را در آغوش گرفتند! و فضای دراماتیک را رقم زدند. با این همه ارقام، داده‌ها و واقعیت‌های پشت پرده این شکل خصوصی‌سازی تا  بدین حد شورانگیز به نظر نمی‌رسد.

پر هزینه، زیان‌ده و بدون چشم انداز سوددهی

در قانون بودجه ۱۴۰۳ هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و هزینه سالانه پرسپولیس بیش از ۴۲۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در همه بودجه‌های سالانه سهم باشگاه پرسپولیس همیشه چند برابر استقلال بوده. کارشناسان این مسئله را به تعداد بیشتر طرفداران پرسپولیس و هواداران استقلال اغلب این تقسیم نابرابر را به نگاه تبعیض‌آمیز مسئولان نسبت می‌دهند.

هرچند در جداول بودجه‌ای، پرسپولیس و استقلال جزء شرکت‌های سربه‌سر و با زیان جزئی طبقه‌بندی شده‌اند، اما بر اساس صورت‌های مالی زیان انباشته باشگاه استقلال حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و زیان جمع شده پرسپولیس ۶۹۰ میلیارد تومان است.

هر دو باشگاه نیز در مجموع بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند که معلوم نیست قرار است چگونه پرداخت شود. حدود ۳ سال قبل ۱۰ درصد از سهام این دو شرکت زیان‌ده در فرابورس عرضه شد که برای استقلال ۳۵۸ میلیارد و پرسپولیس ۳۵۰ میلیارد تومان عائدی در بر داشت.

پیش از این گفته شد که باشگاه پرسپولیس قرار است به بانک ملت واگذار شود، این مسئله در یک اطلاعیه شفاف‌سازی از سوی بانک تایید نشد و در نهایت ۳۰ درصد از سهام پرسپولیس به بانک شهر و ۴۰ درصد نیز به بانک‌های ملت و تجارت واگذار شد. بانک‌های اقتصادنوین، رفاه و صادرات هم هر کدام ۵ درصد از سهام باشگاه را خریداری کردند.

۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال نیز به گروه سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی خلیج فارس فروخته شد. این سهام ۸۵ درصدی توسط سازمان خصوصی‌سازی قریب ۳۲۰۰ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شد که ۱۰ درصد آن به صورت نقدی و مابقی به شکل اقساط پرداخت خواهد شد. بانک‌ها نیز بخش عمده‌ای از سهام را به شکل قسطی خریداری کرده‌اند. با توجه به این مسئله که صداوسیما تا کنون حاضر به پرداخت حق پخش واقعی مسابقات نشده، معلوم نیست که هزینه‌های هنگفت آن‌ها قرار است چگونه تامین شود.

پول قرارداد بازیکنان از جیب کارگران، بازنشستگان، کولبران و سوختبران

مدیر سابق باشگاه استقلال کف هزینه‌های این دو نهاد را ۷۰۰ میلیارد تومان بر آورد کرده است. سایت دولت از فروش این دو شرکت به عنوان واگذاری به «بخش خصوصی» یاد کرد. با این همه ترکیب سهامداری خریداران مغایر این گفته به نظر می‌رسد.

۱۸.۰۵ درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس در اختیار گروه تابان فردا قرار دارد که از شرکت‌های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی نفت محسوب می‌شود. بر این اساس بازنشستگان صنعت نفت باید بخشی از هزینه‌های باشگاه استقلال را تقبل کنند. سازمان تامین اجتماعی نیز از طریق شرکت‌های مانند شرکت تامین نفت و گاز پتروشیمی تامین بخشی از سهام هلدینگ را در اختیار دارد و بر این اساس بیش از ۴۰ میلیون کارگر و بیمه‌پرداز سازمان تامین اجتماعی هم باید در تامین قرارداد‌های میلیاردی بازیکنان استقلال سهمی تقبل نمایند.

بخش دیگر سهام گروه خلیج فارس هم در اختیار شرکت‌های سهامی عدالت استانی از جمله شرکت سهام عدالت سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی قرار دارد. با این پیش فرض، کولبران و سوختبران ساکن این دو استان در قالب طنزی تلخ باید اندکی از هزینه‌های باشگاه استقلال را پرداخت نمایند.

قابل تامل آنکه به دلیل نبود نقدینگی در گروه خلیج فارس، این مجموعه ماه‌ها در پرداخت حق سهام  عدالت تاخیر داشته است، با این همه بعید به نظر می‌رسد بازیکنان تیم استقلال به اندازه دارندگان سهام عدالت صبوری به خرج دهند.

سهام بانک رفاه نیز متعلق به تامین اجتماعی است و بیمه گذاران تامین اجتماعی باید هزینه‌های باشگاه پرسپولیس را هم پرداخت کنند. دیگر بانک‌های خریدار نیز هر چند بر روی کاغذ و از نظر وزیر اقتصاد «خصوصی» محسوب می‌شوند، اما بخش قابل توجهی از سهام آن‌ها در کنترل دولت قرار دارد.

یک خرید زوری؟

گروه هلدینگ خلیج فارس صادر کننده محصولات پتروشیمی است و اساساً برخلاف مثلاً یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی و چیپس و پفک، نیازی به تبلیغ داخلی و خرید باشگاه فوتبال ندارد. کارشناسان صنعت پتروشیمی و بانکی بر این باور هستند که نه هلدینگ و نه بانک‌ها علاقه‌ای به خرید این دو باشگاه نداشتند، اما به اجبار دولت به این خرید به اصطلاح زوری تن دادند.

با این همه این واگذاری لااقل برای طرفداران باشگاه استقلال خبر خوبی محسوب می‌شود، زیرا هلدینگ خلیج فارس مجموعه ثروتمندی است و هرساله مبلغ قابل توجهی برای مسئولیت‌های اجتماعی هزینه می‌کند، انتظار می‌رود بودجه این باشگاه در سال‌های آتی از باشگاه پرسپولیس پیشی بگیرد و یا لااقل با آن برابری نمایید. هرچند سهامداران این هلدینگ در شبکه‌های اجتماعی مراتب نارضایتی خود از این خرید نه چندان خوشایند را پنهان نکردند.

اخذ مجوز کی اف سی

یکی از دلائل اصلی واگذاری علاوه بر خلاص شدن دولت از پرداخت هزینه‌های این دو باشگاه فوتبال، صدور اعلامیه کی اف سی بود. کنفدراسیون فوتبال آسیا به این مطلب که هر دو باشگاه دارای یک مالک (دولت) هستند ایراد گرفته بود و استقلال و پرسپولیس تا ۵ اردیبهشت فرصت داشتند تا تکلیف سهامداری خود را مشخص نمایند. مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در آئین واگذاری مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس ضمن تایید حل شدن این مشکل، اخذ مجوز نهایی از کی اف سی را تایید کرد.

بخش خصوصی اهلیت ندارد

یکی از مسئولین سابق سازمان خصوصی سازی که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با آفتاب‌نیوز گفت: همه باشگاه‌های اروپایی دارای مالک خصوصی هستند، در ایران هم بسیاری از شرکت‌های معتبر خصوصی مایل به خرید این دو باشگاه بودند، به ویژه که قرار بود ۹۰ درصد هزینه را هم به صورت اقساط پرداخت نمایند، با این همه هر بار که تلاش می‌کردیم تا این واگذاری انجام شود، برخی نهاد‌های ناظر با آن مخالفت می‌کردند، استدلال آن‌ها این بود که این دو باشگاه دارای طرفداران بسیاری در کشور هستند و پای مسائل امنیتی در میان است و خریداران بخش خصوصی «اهلیت ندارند». در جلسات کارشناسی اغلب از رفتار‌های برخی بازیکنان مانند وریا غفوری یاد می‌کردند و معتقد بودند که خریدار باید از مجموعه نظام باشد. طبعاً مدیران خریداران شبه دولت فعلی مستقیم و غیرمستقیم توسط حاکمیت منصوب می‌شوند و دولت از این بابت دغدغه‌ای ندارد.

دیگر خبرها

  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • دستگيری عاملان نزاع دسته جمعی در کوهدشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد